Care4yourmind

Mentaltræning

Mentaltræning er nøje udvalgte ord, der høres i enten vågen, blundende eller sovende tilstand. Vi har en for-samtale/coaching, som jeg bruger til at lave en mentaltræning ud fra til netop dine udfordringer, hvad det end måtte være. Der er ingen begrænsninger i mentaltræning.

Du får din personlige lydfil med/tilsendt efter sessionen.

Du kan have glæde af mentaltræning i mange af livets udfordringer – du kan bl.a. optimere din søvn, dæmpe stress, booste dit selvværd, få et mere positivt livssyn og i det hele taget blive taget hånd om og opleve øget trivsel og mental sundhed. For alle aldre.

Stress

Travlhed er ikke ensbetydende med stress! Stress er en overbelastning af dit nervesystem gennem længere tid – en overbelastning forårsaget af tanker, bekymringer, utryghed og uvished m.m., som opstår arbejdsmæssigt og/eller i privatlivet. Hvis det er en kombination med eksempelvis et dårligt psykisk arbejdsmiljø på jobbet og udfordringer i privatlivet, er man i højrisikozonen for at udvikle stress. Men stress er komplekst – det er ofte svært at mærke, før det er for sent. Og så tager det tid at komme af med stress.

Hvis du er tvivl, om du er ved at udvikle stress, som man bliver syg af, kan jeg i løbet af 1½ time give dig vished og klarhed i form af et professionelt stresstjek. Det er vigtigt for at undgå at få varige mén af stress, såsom hukommelsessvigt, koncentrationsbesvær, hyppige hovedpiner, angst, depression og endda hjerneskader. Se evt. stresssymptomer.

Få et tjek nu og pas på dig! Hvem ellers gør det?

Se under stresscoaching eller stresstjek.

Mindfulness

Mindfulness og meditation har i følge forskning vist gavnlig effekt på hjernen. I bund og grund handler det om at give hjernen pauser, for vi er alt for aktive oppe i hovedet, og hvis vi er under pres med bekymringer, har hjernen brug for ekstra restitution, som den får gennem mindfulness og meditation for at undgå stress.

Mindfulness er egentlig enkelt, men svært at praktisere. Det handler bl.a. om at iagttage sine tanker og ikke at tage stilling til dem for at blive bevidst om sine tankemønstre og dermed give hjernen en pause fra bekymringerne. Når man træder et skridt tilbage og observerer sin tankestrøm, begynder man bedre at kunne mærke sin krop, for mindfulness handler også om at bruge sine sanser mere, være til stede i nuet og derved få det optimale ud af livets oplevelser.

Læs mere om mine kurser i Positiv Psykologi og Mindfulness.

Positiv psykologi

Den opløftende videnskab om positiv psykologi er ved at vinde frem i Danmark. Essensen er at finde det, som skaber trivsel i stedet for at fokusere på dårligdomme. Vi kan ikke være glade hele tiden, det er heller ikke pointen i positiv psykologi, men det er at sætte fokus på trivsel og tilfredshed, håb og optimisme samt flow og lykke. Der fokuseres på vores personlige styrker med henblik på at opbygge kompetencer og ikke korrigere svagheder. Find den bedste udgave af dig selv og bliv mere tilfreds med livet.

Det tager tid for hjernen at vende et negativt mindset til et positivt – det er lidt som en slankekur. Hvis man ikke holder fast længe nok, falder man tilbage i de vante riller.

Jeg kan hjælpe dig.

Læs mere om mine kurser i Positiv Psykologi og Mindfulness.